Диетолог-консультант, АНО илимий-изилдөө борборунун «Дени сак тамактануу» директорунун орун басары Алексей Кабанов канттан баш тартуунун организм үчүн кесепеттери тууралуу айтып берди.
Анын айтымында, канттан баш тартуу жүрөк-кан тамыр ооруларынын пайда болуу ыктымалдыгын азайтарын баса белгиледи. Кантты керектөөнү азайтуу ден соолукка жакшы таасирин тийгизет жана организмди күнүмдүк иштерге керектүү энергиядан ажыратпайт
"Мен кантты диетадан толук чыгарып салуу мүмкүн экенине ишенбейм. Жашылча-жемиштерди гана жесеңер да, ал тигил же бул жол менен кирет. Мындан тышкары, фруктоза бар — бул мөмө-жемиштерде бар кант, ал да кирип кетет. Демек, биз тамак-ашыбызга жасалма түрдө кошулган кантты азайтууну максат кылсак, бул бизге пайда гана алып келет. Бизде кант диабети, 2-карта диабети, 2-тип ооруларынын пайда болуу коркунучун азайтабыз. Бирок биз кеңседе отуруп, мониторду караганга керектүү энергияны алабыз, деп түшүндүрдү Кабанов.
Диетолог ошондой эле организм энергияны табигый булактардан, мисалы, мөмө-жемиштерден же орточо дени сак десерттерден ала аларын белгиледи. Анын айтымында, кантты толугу менен жок кылбай, тамак-ашка анын ашыкча жана табигый эмес кошулушун алдын алуу зарыл.